Skovpiberens grundfarve er gullig eller orangebrun. Undersidens pletter danner striber. Oversiden har en gråbrun bundfarve med mørke striber. Vingerne har tydelige vingebånd. Da skovpiberen det meste af tiden opholder sig diskret fouragerende på jorden, opdages den oftest ved sin kanariefugle-agtige sang.
Biologi
Skovpiberen lever især af insekter, som den hovedsagelig fanger på jorden. Om efteråret og vinteren suppleres med plantefrø. Skovpiberen har sin rede direkte på jorden, ofte under en busk. Den ligner de andre piberes reder, men er altid foret med mange hår. De oftest 5 æg lægges i begyndelsen af juni og ruges af hunnen i omkring 14 dage.
Levested
I nogle af Vestjyllands lyngbevoksede klitter er den sammen med bynkefuglen blandt de almindeligste fuglearter. Den findes også talrigt i hedeegne med spredt træbevoksning eller i læhegn. I øvrigt findes den i lysninger eller skovbryn i både løv- og nåleskov.
Udbredelse
Skovpiberen yngler over det meste af Europa. I Danmark er den især almindelig i Jylland. De danske fugle er trækfugle, der overvintrer i tropisk Afrika.
Tekst baseret på Wikipedia
Skovpiber, Stubbe Sø (Juni 2022)
Skovpiber, Værneengene (Juni 2012)
Tilbage til oversigten