×
Sivsangeren er på størrelse med sine slægtninge kærsanger og rørsanger, men har en karakteristisk lys øjenbrynsstribe, der gør den let kendelig. Desuden er ryggen olivenbrunt længdestribet. Ungfuglene har fint stribet bryst. Næbbet er tyndt som hos andre sangere. Sangen minder om rørsangerens med sine mange gentagne motiver, men er mere varieret og med store skift i tonehøjde. Sangen foretages tit under en lille sangflugt, hvilket adskiller den fra kærsanger og rørsanger.
Biologi
Sivsangeren æder stort set alle de insekter, der er tilknyttet dens biotop. Det kan være stikmyg, dansemyg, biller eller guldsmede. Den fanger af og til også flyvende insekter. Inden trækket mod syd æder den især mange bladlus, hvilket øger dens kropsvægt med omkring 50 procent. Reden bygges af hunnen og består af siv og mos. Det er også hovedsageligt hunnen, der udruger de 5-6 æg.
Levested
Arten lever i sumpede områder lige indenfor rørskovszonen eller i andre våde områder, der er bevokset med pil, star, græsser og høje urter.
Udbredelse
Sivsangeren er en udbredt europæisk ynglefugl, der overvintrer i Vestafrika samt sahelzonen. Den ankommer normalt til Danmark i april/maj.
Tekst baseret på Wikipedia