×
Fiskehejren er iøjnefaldende og let genkendelig på sin størrelse med en højde på knap en meter og et vingefang på knap to meter. Til trods for sin højde og vingefang vejer den dog ikke mere end en høne. Vingeoversiden er mørk med et lysegråt felt på "armen" ind mod kroppen. Halsen er S-formet. Ses fiskehejren stående i vandkanten eller på jorden, bemærkes den lange lyse hals, det kraftige gule næb og de to lange sorte nakkefjer.
Biologi
Hovedparten af fiskehejrens føde består af fisk, men den kan også indtage mindre pattedyr som mus og mosegrise samt fugleunger. Som supplement spiser den også korn og frugt. Fiskehejren yngler i kolonier, der varierer meget i størrelse fra nogle få par til flere hundrede.
Levested
Reden anlægges i toppen af høje træer. Oprindeligt foretrak arten løvtræer, men den vælger nu ligeså gerne nåletræer.
Udbredelse
I Danmark forekommer den nu over hele landet bortset fra Bornholm. Efter jagtfredning er fiskehejren blevet stadig mere tillidsfuld, og er gennem de seneste årtier begyndt at optræde almindeligt i byområder over hele landet. Fiskehejren forekommer i store dele af Europa, dog meget spredt i middelhavslandene og i det nordlige Skandinavien. En del voksne fiskehejrer overvintrer i Danmark mens især ungfuglene trækker til det sydlige Europa. Hvis søerne og åerne fryser til, flyver fuglene ud til kysterne, hvor der mulighed for at fiske.
Tekst baseret på Arter.dk