Bomlærken er en stor og kraftig værling og den største af de danske værlinger med sine 18 centimeter. Kønnene er ens, bortset fra at hannen er større end hunnen. Fjerdragten er stribet i brune farver.
Forveksling
Fjerdragten ligner sanglærkens men til forskel fra denne er næbbet større og bredere. Issen er altid rund og vingerne er kortere og mere afrundede. Halens yderste fjer er grålige, ikke hvide som hos sanglærken.
Biologi
Arten finder sin føde på jorden. Om sommeren også af insekter, der anvendes ved fodringen af ungerne. Igennem vinterhalvåret lever den af ukrudtsfrø eller spildkorn.
Levested
Lever i åbent agerland. De normalt 4-5 grønlige æg med mørke pletter lægges i slutningen af maj. Der er oftest to årlige kuld, så man kan derfor træffe rugende fugle så sent som i august måned.
Udbredelse
Bomlærke yngler i store dele af Europa samt dele af Asien og det nordvestlige Afrika. Temmelig almindelig i Danmark, især i Vest- og Nordjylland. Yngler også på de fleste større øer, dog ikke Bornholm. Det er en standfugl, der uden for yngletiden ses i større eller mindre flokke.
Tekst baseret på Wikipedia
Bomlærke, Lille Vildmose (Juli 2023)
Bomlærke, Vilslev Enge (Maj 2013)
Tilbage til oversigten