×
Hannens fjerdragt er blågrå med sorte spidser. Hunnerne og unge individer har en brunlig fjerdragt med tykke tværstriber på halen. Overgumpen er hvid. I luften har blå kærhøg en søgende og vaklende flugt, og vingerne er altid let løftede. Arten bliver op til 47 cm lang med et vingefang på 100-120 cm. Hunnerne vejer 400-700 gram, hannerne 300-400 gram.
Forvekslingsmuligheder
Hannerne kan på afstand forveksles med måger, men den karakteristiske kærhøgeflugt med let opløftede vinger afslører fuglens identitet. Blå kærhøg kan også forveksles med hedehøg og steppehøg - særligt hunnerne ligner hinanden. Blå kærhøg er kraftigere bygget, og vingerne er en smule kortere og bredere end hos dens to nære slægtninge. Blå kærhøg trækker i modsætning til andre kærhøge ikke væk fra Danmark om vinteren.
Biologi
Arten foretrækker at jage gnavere og småfugle. Blå kærhøg ses ofte flyve rundt i det åbne landskab, på udkig efter det næste måltid. Blå kærhøg får ét kuld om året bestående af 3-6 æg. Æggene ruges i ca. en måned, og de nyudklækkede fugleunger forlader reden efter 35-42 dage. I naturen bliver blå kærhøg op til 15 år gammel.
Levested
Blå kærhøg foretrækker store eng- og moseområder, hvor det er sparsomt med menneskelig aktivitet. Rederne anlægges på jorden eller under buske.
Udbredelse
Arten er ret almindelig som trækgæst i Danmark i marts-maj og august-november. Den er også en fåtallig men udbredt vintergæst. Some ynglefugl i Danmark er arten meget sjælden.
Tekst baseret på Arter.dk